Annonce

Jeg - Charlotte Rachlin

Charlotte Rachlin er mange ting. Iværksætter, kvinde, forvirret, mor, fitness instruktør og coach indenfor naturlig skønhed. Jeg har mine egne hudpleje produkter af naturlige ingredienser, "Organic Sense" og den nye "Glød" Nordic SkinCare.
Denne blog omhandler alle de ting, jeg oplever og tænker.

Posted by Charlotte Rachlin
Charlotte Rachlin
Charlotte Rachlin has not set their biography yet
User is currently offline
on Sunday, 25 March 2012
in Huden

Huden - fakta- Hudens lag

Huden er vores største organ. Det er en levende mekanisme som har flere formål. Hudens ene formål er at holde alt blod, væske og andre organer på plads. En anden funktion er også at regulerer temperaturen, den beskytter imod kulde eller varme, forurening samt farlige solstråler m.m.

Desuden er huden medvirkende til at rense affaldsstoffer ud af kroppen. Huden består bla af 3 lag samt hår, hårsække, sved- og, talgkirtler.  

 Det øverste lag hedder epidermis også kaldet overhuden. Det er det lag man kan rører ved. Overhuden består af en masse celler, forskellige stoffer som både beskytter samt omdanner døde celler til hornlag(som er den del af huden man kan se og røre ved). De øverste celler er døde celler som bliver presset op fra de underliggende levende celler. De levende celler skaber nye celler ved at dele sig i 2 og den ene bliver liggende mens den anden begynder at bevæge sig op til overfladen.

 

Næste lag af huden hedder dermis. I dette lag finder man væv samt talgkirtler som afgiver en væske som man kalder sebum. Sebum bliver transporteret op igennem små udførselsgange og lægger sig som en beskyttende gennemsigtig hinde oven på hud overfladen. Sebum hjælper med at holde huden blød og smidig, samt den beskytter imod fremmede bakterier og forurening.

 

I dermis findes der også forskellige celler som beskytter imod ultraviolette stråler. Desuden findes der 2 stoffer som hedder kollagen og elstin som er med til at give huden smidighed, elastisiktet samt styrke.

Nederste lag af huden hedder underhuden (også kaldet fedtvævet) indeholder hudfedt, hårsække samt svedkirtler. Fedtvævet hjælper også på hudens smidighed.

Produkter som kan bruges::

 

Du kan også selv lave din egne scrubs og masker. 

Læs mere :

Homemade skincare / Naturlig hudpleje –Natural Beauty –Avocado

Homemade skincare / Naturlig hudpleje – Kølig te skintonic med et dash af grøn orange…

Homemade skincare / Naturlig hudpleje –Natural Beauty –Granatæblefrø olie

Homemade skincare / Naturlig hudpleje –Natural Beauty – Citron

Homemade skincare / Naturlig hudpleje –Natural Beauty –Ananas

 

Tags: Untagged

Comments

Please login first in order for you to submit comments