Annonce

Jeg - Charlotte Rachlin

Charlotte Rachlin er mange ting. Iværksætter, kvinde, forvirret, mor, fitness instruktør og coach indenfor naturlig skønhed. Jeg har mine egne hudpleje produkter af naturlige ingredienser, "Organic Sense" og den nye "Glød" Nordic SkinCare.
Denne blog omhandler alle de ting, jeg oplever og tænker.

Posted by Charlotte Rachlin
Charlotte Rachlin
Charlotte Rachlin has not set their biography yet
User is currently offline
on Tuesday, 20 March 2012
in Hudpleje

Forårs og Sommeklar hud

 

foraarhud1.jpg

Nu er foråret ved at komme til lands. Fuglene synger mere, dagene bliver længere og lysere og alting gror. Nu er det på tide at gøre huden forårs- og sommerklar til når vi begynder at klæde os i mindre tøj. Vi har været igennem vinteren og mange har oplevet, at deres hud er blevet mere tør. Det tager ikke lang tid, at gøre sin hud forårs og sommer klar.

Eksfoliering:

Det er vigtig, at man husker at fjerne de døde hudceller, som både findes i ansigt samt på kroppen. Ved eksfoliering fjernes de døde tørre hudceller, der sidder på hudens overflade. De døde hudceller gør at huden ser kedelig, grå og tør ud. Fjern dem og sund ny hud skinner igennem. Når du eksfoliere, fjerner du den barriere, der kan hæmme optagelsen af aktive ingredienser.

Det er nemt at eksfoliere i badet, hvor du bare skal bruge noget som virker peelende. Her kan jeg anbefale en sukker scrub, da sukker kan bruges i både ansigt og på krop. Saltscrubs kan være for hårde imod den fine ansigtshud. 

Masser peelingen ind overalt på kroppen og i ansigtet og skyl godt efter.

 

Fugt:

Derefter skal der tilføres fugt. Med et simpelt trick, ” fugt og forsegl”©, kan du nemt genskabe og få den sunde, bløde hud, som har vitalitet og glød.

Studier lavet i USA påviser, at man nemmere tilfører huden fugt, ved at gøre den fugtig og så ”forsegle” fugten. Dette gøres ved at påføre kropsolie på fugtig hud fx i badet og duppe sig tør efter bad. 

Metoden kaldes ” fugt og forsegl”©, da olien lægger sig som en usynlig hinde over fugten på huden og dermed forsegler fugten i huden. Således har huden mulighed for at opsuge fugten og forblive blød og sund.

Ved ”fugt og forsegl”© metoden sparer man også den ekstra tid, det tager når man efter bad ,skal påføre kropsolie eller creme.

Så efter du har eksfolieret din hud, skal du blot påføre kropsolie på den fugtige hud ( skyl gerne overskydende olie af) og dub dig tør.

Gør dette 2 gane om ugen og du har den skønneste hud, som er sommerklar med glød og masser af liv.Info om Kropsolie:

Kropsolier er vegetabilske olier såsom oliven-, solsikke-, mandel-, kamelia- og jojobaolie m.fl. Vegetabilske olier indeholder essentielle fedtsyrer, som er vigtige for opbygningen af kroppens celler. Det er fedtsyrer, som kroppen ikke selv danner, men som skal tilføres kroppen.

I kropsolierne tilsættes der oftest 100 % æteriske olier (koncentrerede blomsterolier). De æteriske olier bruges grundet deres fine duft eller egenskaber. Lavendel virker fx healende på huden, mens rose virker regenererende / genopbyggende på huden celler.

Ved brug af kropsolier undgår man også konserveringsproblematikken, som f.eks ”Hvad er parabener, og er de farlige?r?”

Konservering bruges når der er vand tilsat produktet, som i cremer og lotions, da dette giver mulighed for fx svampedannelse eller andre bakteriedannelser. Ved kropsolier er der ikke tilsat vand og derfor er der ikke behov for konservering foruden oliens egen naturlige konservering.

 

Du kan også selv lave din egne scrubs og masker. Se opskrifts links længere nede.

Produkter som kan bruges til at gøre din hud sommerklar:

 

Du kan også selv lave din egne scrubs og masker. 

Læs mere :

Homemade skincare / Naturlig hudpleje –Natural Beauty –Avocado

Homemade skincare / Naturlig hudpleje – Kølig te skintonic med et dash af grøn orange…

Homemade skincare / Naturlig hudpleje –Natural Beauty –Granatæblefrø olie

Homemade skincare / Naturlig hudpleje –Natural Beauty – Citron

Homemade skincare / Naturlig hudpleje –Natural Beauty –Ananas

 

 

 

 

Tags: Untagged

Comments

Please login first in order for you to submit comments