Annonce

Jeg - Charlotte Rachlin

Charlotte Rachlin er mange ting. Iværksætter, kvinde, forvirret, mor, fitness instruktør og coach indenfor naturlig skønhed. Jeg har mine egne hudpleje produkter af naturlige ingredienser, "Organic Sense" og den nye "Glød" Nordic SkinCare.
Denne blog omhandler alle de ting, jeg oplever og tænker.

Posted by Charlotte Rachlin
Charlotte Rachlin
Charlotte Rachlin has not set their biography yet
User is currently offline
on Monday, 12 March 2012
in Hudpleje

Huden- fakta - Hvad er parabener, og er de farlige?

Parabener er konserveringsmidler som bruges i cremer, shampoo, make-up og andre produkter, som har brug for konservering. Konserveringsmidlerne tilsættes for at undgå udvikling af svamp og bakterier og ligeledes for at forlænge holdbarheden af produktet.

Parabener har været brugt som konserveringsmiddel i mange år- siden ca. 1940erne. 

Der findes 6 forskellige typer af parabener. Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isopropylparaben og Isobutylparaben. De bruges ofte i kombination med hinanden, da de har forskellige virkninger. 

Paraben indeholder kulstofatomer og jo flere kulstofatomer, der er i parabenet, jo mere minder stoffet om det naturlige hormon østradiol. Flere forskere mener, at parabenerne er hormon-forstyrrende og at studier har vist at dette er kræftfremkaldende. Desuden mener de, at paraben kan genere huden og give allergi. 


Det er Miljøstyrelsen uenig i.

De skriver ” Miljøstyrelsen har lavet en vurdering af sikkerheden ved brug af parabener som konserveringsmidler i kosmetik. Vurderingen viser, at der på nuværende tidspunkt ikke er grund til at antage, at det er farligt at bruge kosmetik, der indeholder parabener.

Der mangler dog stadig viden om, i hvor store mængder de forskellige parabener kan optages gennem huden, og om de nedbrydes inden optagelse, ligesom der især mangler viden om effekter på reproduktionen. Danmark har via EU bedt industrien om at komme med data for hudoptagelighed og omsætning i kroppen.”


I 2005 fandt SCCP(EU´s videnskabelige komité) at Methylparaben og Ethylparaben var sikre at bruge i kosmetiske produkte,r og at de ikke havde nok viden om de andre parabentyper. De skulle nøje overvåges og undersøges. Der blev fastlagt en strategi om, hvordan alle stoffer som er under mistanke for at være hormonforstyrrende, skal nærmere undersøges.

I 2007 blev alle paraben typer nu sat på overvågningslisten. De skal nu alle undersøges. 


Er parabener så dårlige eller er det bare et medie flip? 

Valget ligger i sidste ende hos forbrugeren, da vi endnu ikke ved konkret om de er skadelige for os.

Personligt vælger jeg produkter uden parabener, da jeg er af den overbevisning at vi ikke ved nok. Jeg vælger ofte noget som ikke skal konserveres eller som har kort holdbarhed. 

Når man tænker på, at det var først efter 2. verdenskrig, at vi begyndte at hudplejeprodukter i store mængder til salg i butikker, varehuse m.fl, så går det op for os, at vi kun har ca 70 års erfaringer med det som er puttet i produkterne. 

Jeg ved at man erstattede mange naturlige råvarer med syntetiske, for at nå det kvantum der var brug for. Hvilket jo er logisk set med forretningsøjne. feks. tager det en hel sæson at dyrke en lavendelmark, som også er begrænset af størrelse – hvorimod syntetisk lavet lavendelolie kan laves hurtigere og der kan laves mere, dermed større fortjeneste.


Vores udvikling og trang til nye ting og produkter, er gået så stærkt at naturen ikke har kunne følge med, og jeg tror at vi fremover det næste årti vil se resultaterne deraf, både gode og dårlige, da vores viden og opmærksomheden bliver større.


Du skal bare huske på – Blot fordi parabenerne er væk, er der jo puttet andet i som konservering..Så valget er dit…☺

Læs også:

Natural Skin Care- Naturlig hudpleje: Natcreme- hvorfor skal vi bruge det og virker det?

Hudtype – Halsen. Pleje rutine for halsen.

Homemade skincare / Naturlig hudpleje – Kølig te skintonic med et dash af grøn orange…

SPA- Hotstone Massage.Hudtyper – Moden Hud

Lad mig slå et slag for brugen af Spa;-) .

Gode hudpleje produkter:

 

Se andre sites:

www.spalicious.dk

www.organicsense.dk

www.danrachlin.dk

Tags: Untagged

Comments

Please login first in order for you to submit comments